Popeye in het echt: met hem wil je niet armworstelen

Wij zouden er nooit aan beginnen, aan een potje armworstelen met Jeff Dabe. De 52-jarige kerel uit Minnesota doet niets anders en met reden: hij is een levensechte Popeye. Zijn wonderbaarlijke voorarmen hebben een omtrek van 49 centimeter. Hij kan een basketbal vasthouden in elke hand. Hij heeft zijn bijnaam dus niet gestolen.

De universiteit van Minnesota heeft zelfs al onderzoek gedaan naar de bijzondere fysieke kenmerken van Jeff Dabe, maar vond geen afwijkingen als elefantiase of gigantisme. Dabe werd gewoon zo geboren.

Hij heeft een natuurlijk voordeel bij het armworstelen. Dabe doet al sinds de jaren 80 mee aan toernooien in de discipline. Maar in 1986 ging het mis en knapte er iets in zijn rechterarm. Pas in 2012 begon hij er weer aan, nu met zijn linkerarm. Hij werd kampioen van de staat Minnesota en mocht zo deelnemen aan de competitie van de World Armwrestling League. Hij kampt nu met collega's doorheen heel de VS. Hij geniet van het reizen naar de toernooien met zijn vrouw Gina (53).

De foto's zijn al indrukwekkend maar in het echt schrikken mensen altijd van zijn handen, zegt Dabe.

kos
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.