Politie rukt uit voor getatoeëerd pistool

Michael Smith (links) en zijn tatoeage die veel misbaar veroorzaakte.
ap Michael Smith (links) en zijn tatoeage die veel misbaar veroorzaakte.
Michael Smith uit de Amerikaanse staat Maine wist niet wat hem overkwam toen hij zijn huis belegerd zag door een resem gewapende politiemannen. De agenten riepen dat hij zich moest overgeven en zijn wapen afgeven. Het enige wapen dat de brave man had, was... de tatoeage van een pistool op zijn onderbuik.

Smith werd dinsdagochtend gewekt door een ploeg groenwerkers die ongevraagd zijn bomen aan het snoeien waren. De man liep in ontbloot bovenlijf buiten en schold de werkmannen de huid vol.

De arbeiders schrokken zich rot omdat ze een pistool dachten te ontwaren onder de broeksriem van Michael Smith. Ze belden prompt de politie.

De wetsdienaars rukten met de grote middelen uit naar het huis in Norridgewock. Daar was Smith intussen terug in zijn bed gedoken. Hij werd echter al snel gewekt door het geroep van de agenten. Hij werd gesommeerd zich meteen over te geven en zijn wapen af te geven.

Al snel bleek  alles één groot misverstand. Het wapen dat de groenwerkers hadden gezien, was gewoon een tatoeage op de buik van meneer Smith. "We hebben ons verontschuldigd, maar konden niets aan het toeval overlaten", aldus Maine State Police Trooper Scott Duff.

Trooper Scott Duff houdt de verdachte onder vuur.
ap Trooper Scott Duff houdt de verdachte onder vuur.