Politie klist dronken automobilist zonder banden op de autostrade

De man reed zonder wielen op zijn velgen over de snelweg.
politie De man reed zonder wielen op zijn velgen over de snelweg.
De Nederlandse politie heeft zaterdagmorgen een automobilist opgepakt die met twee verwoeste velgen en zonder banden over de A16 autostrade reed.

Er kwam om vijf uur in de ochtend een melding dat op de rijksweg in de richting van Rotterdam naar Hendrik-Ido-Ambacht een auto reed waar heel veel vonken vanaf kwamen.

Agenten ging op zoek naar de veroorzaker van die vonkenregen en vonden die uiteindelijk op de vluchtstrook van de A15, waar hij zijn wagen geparkeerd had ter hoogte van het benzinestation. Al snel bleek waardoor het was gaan vonken onderweg. Aan de passagierskant van het voertuig bleken geen banden meer te zitten.

Dat was voor de bestuurder kennelijk geen enkel beletsel om door te rijden. Van de wieldoppen was amper nog iets over en ook de velgen waren al behoorlijk versleten. Vermoed wordt dat de bestuurder, die te veel alcohol gedronken had én onder invloed van wiet was, eerder schade of lek had gereden.

Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jonas minart

  De volledige schade aan het wegdek laten betalen, straf geleerd dunkt mij

 • willy verbeeck

  Hij reed al op de remschijven, velgen totaal weg, sterke auto's die Kia's.

 • Danny Govaerts

  Dat ze het pad dat hij gevolgd heeft om daar tot stilstand te komen maar na gaan. Wie weet hoeveel schade heeft hij onder weg nog achter gelaten..

 • Gino Denil

  "voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs..". Zonder banden mag dus.