Poes zit negen dagen lang boven op elektriciteitspaal

AP
Werkmannen van een elektriciteitsbedrijf zijn erin geslaagd de kat Fat Boy van de 15 meter hoge elektriciteitspaal te halen waar de kattin al negen dagen op zat. Zonder eten of drinken, in weer en wind. Om Fat Boy naar beneden te halen, moesten de werkmannen 250 huizen in het Californische Fresno enkele uren zonder stroom zetten. Volgens het 14-jarige baasje van de poes, Andrew Perez, was Fat Boy op de paal geklommen nadat ze was opgeschrikt door een hond.

Andrew had bij verschillende hulpdiensten aangeklopt met de vraag zijn poes te helpen. Niemand kon of wou helpen. Uiteindelijk was het de goeddoelorganisatie Paw Lives Matter die ervoor zorgde dat het nutsbedrijf PG&E gisteren in actie schoot.

Volgens Silver Villa van Paw Lives Matter stelt Fat Boy het goed, ondanks het feit dat ze meer dan een week zonder voedsel of water doorbracht. De poes begon meteen te eten.

De woordvoerder van PG&E verklaart dat de stroom van de 1.200 Volt sterke leiding enkele uren moest worden afgesloten, waardoor 250 gezinnen zonder stroom zaten.

"Soms wachten we gewoon tot de kat vanzelf van de paal komt, wat in 99 procent van de gevallen ook gebeurt. Maar deze kat zat daar al zo lang dat we besloten naar boven te klimmen".

Silver Villa en Kathleen Johnson van de ngo Paw Lives Matter geven Fat Boy vitamines na haar redding.
AP Silver Villa en Kathleen Johnson van de ngo Paw Lives Matter geven Fat Boy vitamines na haar redding.
Baasje Andrew Perez is na negen dagen eindelijk herenigd met zijn kat Fat Boy.
AP Baasje Andrew Perez is na negen dagen eindelijk herenigd met zijn kat Fat Boy.