Pizzaboy schakelt gewapende dieven uit en bezorgt pizza's

Pizzakoerier Assami Semde (19) blijkt een toegewijde werknemer. Hij schakelde in de wijk Harlem in New York twee gewapende overvallers uit en slaagde erin de pizza's alsnog netjes te bezorgen op het gevraade adres.

Semde moest naar de vijfentwintigste verdieping van een gebouw in New York vorige vrijdag om er twee pizza's - "one pepperoni, one cheese" - van een pizzeria van de Famous Famiglia-keten af te leveren. In de hal botste hij echter op twee nozems in hun tienerjaren, die hem van het gegeerde Italiaanse eten wilden beroven. Eén van de tieners plaatste een wapen tegen Semdes hoofd en eiste de pizza's op. "Ik dacht dat ik in een bizar spel terechtgekomen was", zei Semde nadien.

Sterker dan twee tieners
Hij legde de pizza's op de grond maar toen zijn belager ze wou oprapen overmeesterde Semde hem door hem tegen de lift te kwakken. De andere overvaller mengde zich in het gevecht, maar Semde was blijkbaar sterker. De gewapende dief kon ontkomen, maar de andere, Albert Alvarez (19), werd door Semde stevig in de greep gehouden tot de politie ter plaatse was.

Ex-flik
Semdes baas, Frank Grecco, is een ex-agent op rust, die 22 jaar dienst liep bij de New Yorkse politie, NYPD. Hij roemde de moed van zijn werknemer maar raadde hem toch aan in het vervolg de pizza's te laten voor wat ze zijn.

Burkina Faso
Semde verliet vier maanden geleden zijn geboorteland Burkina Faso om Engels te studeren in New York. Hij is verbaasd dat tieners zomaar aan wapens kunnen geraken. "Bij mij thuis is dat zelfs voor volwassenen moeilijk." (jv)