Piloot Ryanair noemt passagiers "imbecielen" en poseert met hoedje van aluminiumfolie

Facebook
Ryanairpiloot Iain Inglis (31) heeft van zich laten horen op Facebook. En het was niet zo fraai. Inglis schold er passagiers uit voor "imbecielen" en postte onder meer een selfie waarop de piloot met een hoedje van aluminiumfolie poseert. Ryanair wil geen zaak maken van wat het "nonsens op sociale media" noemt.

"Aan alle passagiers van Ryanair. Jullie krijgen nu een stoel toegewezen. Dus waarom toch blijven jullie nog altijd in de rij aanschuiven als imbecielen!!?? Zoek alstublieft jullie hersenen." Dat was de boodschap die de piloot op zijn Facebook de wereld instuurde. De piloot verwees naar het nieuwe systeem van Ryanair om passagiers op voorhand een zetelplaats toe te kennen. Een van zijn 700 FB-vrienden reageerde laconiek: "Dat is normaal, vriend, anders vind je je bagage aan de andere kant van het vliegtuig terug."

Zonnebank
De 31-jarige Inglis, afkomstig uit Edinburgh, liet zich ook nog eens opmerken met de foto van zijn aluminium hoofddeksel. Hij kwam met de selfie nadat bekend werd dat 56 minuten op 9 km hoogte de piloot blootstelt aan een dosis UV-stralen die overeenkomt met 20 minuten op een zonnebank.

En Inglis lijkt er al van te weten. Zijn Facebookaccount is inmiddels met de noorderzon verdwenen. Zelf mag hij blijven van Ryanair.

Facebook