Piloot op hotelkamer negende verdieping opent naakt de gordijnen, wordt opgepakt en geschorst

Inside Edition
Naakt door je hotelkamer negen hoog lopen is niet zonder risico. Vraag dat maar aan piloot Andrew Collins. De man met 22 dienstjaren op de teller bij United Airlines, werd tot zijn verbazing in september in zijn kamer aan de luchthaven van Denver (Colorado) opgepakt en moest twee dagen brommen in de gevangenis. Reden? Vier wachtenden buiten op de begane grond keken naar boven en zagen hem naakt bellen.

De man kreeg handboeien om en werd gearresteerd wegens ‘indecent exposure’, een term uit het Amerikaans strafrecht inzake naaktlopen, niet te verwarren met exhibitionisme. Een van de agenten die de arrestatie verrichtte, droeg een bodycam. Beelden hiervan zijn uitgezonden op het tv-programma Inside Edition.

De piloot was net opgestaan en wou een douche nemen. “Ik opende de gordijnen, ik denk niet dat ik ze helemaal heb opengeschoven. Toen ik naar buiten keek, zag ik niemand.” Blijkbaar was dit toch aanstootgevend voor vier reizigers aan de hoofdingang van de luchthaven. Zij twijfelden niet en belden de politie.

Gevolgen

De arrestatie had verregaande gevolgen voor de piloot met een onberispelijke staat van dienst. Niet alleen werd hij twee dagen lang opgesloten in de gevangenis, zijn werkgever schorste hem voor liefst zes maanden. Tot overmaat van ramp moest hij afzien van zijn kandidatuur om voorzitter te worden van belangengroep Air Line Pilots Association.

De aanklachten tegen de vijftiger zijn inmiddels ingetrokken. De piloot wil zijn naam verder gezuiverd zien en heeft een advocaat onder de arm genomen. Een cameraploeg van Inside Edition trok in bijzijn van de advocaat naar dezelfde negende hotelverdieping (de tiende etage volgens Amerikaanse indeling). Zo werd vastgesteld dat de afstand tussen de hotelkamer en het groepje beneden zeker negentig meter bedraagt. “Wat kan je vanaf daar zien? Mijn cliënt is een onschuldige man die in zijn adamskostuum stond te bellen terwijl hij naar buiten keek.”
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Depoortere

  In de VS bellen ze voor alles de politie.

 • Carina Desmidt

  Zo hoog dit zien man man man.... moest een vrouw geweest zijn gingen ze dan ook bellen ?...

 • Serge Surmont

  Dat is toch werkelijk buiten de schreef... Waarschijnlijk een collega die hem een loer wou draaien. IK ken persoonlijk niemand die 90 meter omhoog zou kijken om dan de politie te bellen...

 • Freddy Wuytack

  Ze mogen van mijn part de klagers aanklagen,hoe onnozel is dit nu,deze man heeft niets verkeerd gedaan en van zo een hoogte is dit onmogelijk te zien ,kafka .

 • Sandra Peeters

  Dat is er ferm over, sta dan niet naar binnen te gapen dan heb daar ook geen last van. Is gluren trouwens ook niet verboden? Zou dan allezins tijd worden.