Peuter valt in waterput en zit 10 uur vast op 45 meter diepte

Twitter
Een Chinese peuter is zaterdag in een 45 meter diepe waterput gevallen toen hij met zijn grootouders op uitstap was. Het ongeval gebeurde 's morgens in Xi'an, bekend van zijn terracottaleger. Er waren tien grote graafmachines nodig om het kind van 20 maanden te ontzetten.

Het was een gat van amper 30 centimeter diameter waar de peuter in verdween. Daardoor moesten reddingswerkers graafmachines laten aanrukken om het kind te bevrijden. Terwijl er zuurstof in het gat werd gepompt en water en voedsel werden neergelaten, gingen die aan de slag. Zijn ouders bleven de hele tijd zijn naam roepen zodat hij wakker zou blijven. (lees hieronder verder)

Tien uur later werd het kind met behulp van een touw bevrijd. Er was intussen een gigantische put gegraven en de waterbuis was horizontaal gelegd, zodat het kind er makkelijker uit zou kunnen. Halfweg gooide een modderstroom nog even roet in het eten, maar dat gaf maar even oponthoud. Het jongetje herstelt momenteel in het ziekenhuis. Hij heeft geen levensbedreigende verwondingen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pridolli in sumava

    Putten moet je afdekken als er kinderen in de buurt zijn...