Peuter overleeft miraculeus val van 25 meter uit treintje in Nieuw-Zeeland

kos
Een peuter van amper negentien maanden oud is door een raam van een toeristentrein gevallen toen die over een brug reed op het Nieuw-Zeelandse schiereiland Coromandel. Het ventje stuikte 25 meter naar beneden. Het was het eerste ongeval met het treintje in het 25-jarige bestaan ervan.

Een reddingswerker zei aan de New Zealand Herald dat het jongetje uit de wagon viel, de brug raakte en beneden in het gebladerte van het bos terechtkwam. Tom Elliot, woordvoerder van de toeristische trekpleister Driving Creek Railway, verklaarde dat het de eerste keer was dat iemand uit de trein viel. "We zijn 25 jaar actief en we hadden tot nu toe enkel kleine incidentjes. "De ouders moeten afgeleid geweest zijn toen de kleine plots rechtstond en op een of andere manier uit de trein sukkelde", zei de gechoqueerde Elliot.

De chauffeur stopte toen hij het geschreeuw van de moeder hoorde. De vader ging de jongen meteen zoeken.

De peuter werd overgevlogen naar het ziekenhuis, waar hij voorlopig nog moet blijven. Zijn toestand is stabiel. De attractie blijft open maar kinderen onder vijf jaar mogen niet langer meerijden met het treintje.