Penis viert hoogtij op Japans vruchtbaarheidsfeest

De Japanners staan te boek als een hard werkend volk. Maar als er eens gefeest wordt, kunnen ze er ook wat van. Dat bewijst hun jaarlijkse vruchtbaarheidsfeest dat geheel in het teken staat van de penis. Hoe groter hoe liever, is het devies.

Houten schrijn
Het Honen-festival - honen betekent oogst - wordt gevierd in de stad Komaki. Centraal in het gebeuren staat een 1.500 jaar oud houten schrijn in de vorm van een houten penis. Met dat schrijn zeult men de hele stad rond. Vrouwen die het schrijn aanraken, zouden makkelijker zwanger worden.

Stenen testikels
Het mannelijk geslacht is overal aanwezig tijdens de festiviteiten. In allerlei standjes wordt penisvormig voedsel te koop aangeboden en de bedevaarders prevelen gebeden terwijl ze stenen testikels tegen elkaar aan wrijven. Roedevormige souvenirs gaan gretig van de hand.

Goede oogst
Het feest is een overblijfsel van de eeuwenoude vruchtbaarheidsrituelen. Bedoeling is een goede oogst af te dwingen en de seksuele relaties te verbeteren. De Japanners vieren dat met enorme penissen. Wij moeten het tijdens onze oogstfeesten doorgaans stellen met rondslingerende dorsvlegels... (eb)

Ook bij de vrouw gaat de liefde blijkbaar door de maag
Ook bij de vrouw gaat de liefde blijkbaar door de maag
Het eeuwenoude schrijn wordt de stad rondgedragen
Het eeuwenoude schrijn wordt de stad rondgedragen
Aan souvenirs geen gebrek
Aan souvenirs geen gebrek
Size matters...
Size matters...