Passanten schrikken zich rot: python verorbert hele buidelrat

rv
Een tafereel uit de wilde natuur kregen de met verstomming geslagen voorbijgangers in een park aan de vuurtoren van het Australische Byron Bay voorgeschoteld. Een ruitpython had blijkbaar honger en vrat een hele buidelrat op. Het was ook voor de meeste aanwezigen toch even slikken.

Simone en Michelle Hunjak, twee zusjes uit Sydney, maakten foto's van de maaltijd van de slang en die gaan nu de wereld rond. Wat voor velen een schrikwekkende scène was, vond slangenliefhebster Michelle Hunjak "ongelooflijk". Aan 9news.com.au zei ze: "Ik ben dol op slangen, dus voor mij persoonlijk was het ongelooflijk dit mee te maken. Ik had nooit gedacht dat ze iets van die omvang zouden kunnen opeten. Ik was meer onder de indruk en opgewonden dan bang. " Na een kwartier moesten de dames er tot hun spijt weer van door.

Voor deze python van ongeveer 1,4 meter is het helemaal niet abnormaal om voedsel te verorberen dat tot zeven keer dikker is dan hun eigen kop. Het voordeel van zulke grotere prooien voor de slangen is dat ze niet zo snel opnieuw aan tafel moeten. Ze doen er soms tot een uur over om alles door te slikken.

rv
rv