Passagier wil op tijd thuis zijn en herstelt zelf defecte Boeing

afp
Wat je zelf doet, doe je vaak beter. Niet waar Roger? Een IJslander die op tijd thuis wou zijn, heeft dan maar een defecte Boeing hersteld.

David Aron Gudnason wachtte met zijn gezin na een deugddoende vakantie op de luchthaven van Alicante om aan boord te gaan van een Boeing 737 maar ze moesten wachten. Het toestel van de Deense maatschappij Primera Air was defect en een mecanicien was niet meteen beschikbaar. Toen de passagiers te horen kregen dat hun vlucht een dag uitgesteld werd, besloot David om zelf de handen uit de mouwen te steken.

De handige harry uit Reykjavik meldde zich bij de maatschappij en daar hadden ze wel oren naar zijn voorstel om het defect te herstellen want de man is zelf een vliegtuigtechnieker. Hij nam contact op met het hoofd van de technische dienst van de maatschappij om het probleem te bespreken en ging daarna aan de slag. David herstelde snel het startventiel. "Ik had een half uur nodig om het probleem op te lossen. Het was dan ook relatief eenvoudig." Daarna volgde nog een test door de piloten en zo kon de vlucht met amper een uur vertraging vertrekken richting Reykjavik. Toen David zijn plaats innam in het toestel werd hij door de andere passagiers op een luid applaus onthaald.

David herstelde zelf het defect en kon zo met amper een uur vertraging naar huis vliegen.
Twitter David herstelde zelf het defect en kon zo met amper een uur vertraging naar huis vliegen.