Passagier stuurt dickpic naar iedereen op vliegtuig

Op een vlucht van Southwest Airlines in de VS ontvangen passagiers zaterdag opeens een vieze foto op hun telefoon. De afzender is ene ‘Larry’, het onderwerp is zijn kruis dat verwend wordt door een vrouw.

 1. Waarom mannen dickpics sturen: “Ongelukkig bijeffect van 1,8 miljoen jaar evolutie”
  PREMIUM

  Waarom mannen dickpics sturen: “Ongelukkig bijeffect van 1,8 miljoen jaar evolutie”

  Digitaal potloodventen, het kostte zowel Ajax-directeur Marc Overmars als ex-The Voice of Holland bandleider Jeroen Rietbergen al de kop. Lotte Vanwezemael (29) kreeg zelf dickpics en andere seksuele berichten toegestuurd, waardoor ze een klacht indiende bij de politie tegen 50 mannen. Eén van die klachten werd geseponeerd. Maar waarom sturen mannen eigenlijk ongevraagd foto's van hun geslachtsdeel naar vrouwen? Onze collega’s van het AD zochten het uit.
 2. Vijf vrouwen getuigen over dickpics: “Voor mij is het simpel. Ik maak screenshots en stuur die naar hun vrouw”
  PREMIUM

  Vijf vrouwen getuigen over dickpics: “Voor mij is het simpel. Ik maak screenshots en stuur die naar hun vrouw”

  “Aangifte doen van dickpics is zoals aangifte doen van een gestolen fiets. Het is banaal geworden.” Marc Overmars is niet de enige die zijn geslachtsdeel al eens graag portretteert en ongevraagd de wereld in stuurt. Seksuologe Lotte Vanwezemael diende tegen 50 van die flieterfotografen klacht in, één daarvan werd alvast geseponeerd. Ze zijn met véél, de vrouwen die ongewenste foto’s in hun inbox ontvangen. Vijf vrouwen getuigen.
 3. COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”

  Ze is seksuologe, politica en tv-gezicht. En vanaf deze week voegt Goedele Liekens daar nog columniste aan toe. Wekelijks geeft ze ons hier haar ongezouten mening over seks en relaties. Vandaag: flirten. Ja, dat mag en moét nog altijd. Al is er een grens die we goed moeten bewaken, schrijft ze. “Onlangs vroeg een vriend: ‘Allez kom, wat heb jij meegemaakt?’ Toen ik mijn verhaal deed, geloofde hij me niet.”
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Koppel heeft seks op Ieperse militaire begraafplaats: “Dit doet afbreuk aan herdenking oorlogsslachtoffers”
  Play
  Ieper

  Koppel heeft seks op Ieperse militaire begraaf­plaats: “Dit doet afbreuk aan herdenking oorlogs­slacht­of­fers”

  Er is een filmpje opgedoken met daarop een koppel dat seks heeft op een militaire begraafplaats in Ieper. Het is niet duidelijk wanneer de twee er de liefde bedreven, maar de politie onderzoekt de zaak. De Commonwealth War Graves Commission, de organisatie die de begraafplaatsen beheert, tilt zwaar aan de zaak en doet een aangifte bij de politie. “Wij tolereren geen ongepast gedrag op onze sites.”