Passagier stuurt dickpic naar iedereen op vliegtuig

Op een vlucht van Southwest Airlines in de VS ontvangen passagiers zaterdag opeens een vieze foto op hun telefoon. De afzender is ene ‘Larry’, het onderwerp is zijn kruis dat verwend wordt door een vrouw.

 1. Vijf vrouwen getuigen over dickpics: “Voor mij is het simpel. Ik maak screenshots en stuur die naar hun vrouw”
  PREMIUM

  Vijf vrouwen getuigen over dickpics: “Voor mij is het simpel. Ik maak screenshots en stuur die naar hun vrouw”

  “Aangifte doen van dickpics is zoals aangifte doen van een gestolen fiets. Het is banaal geworden.” Marc Overmars is niet de enige die zijn geslachtsdeel al eens graag portretteert en ongevraagd de wereld in stuurt. Seksuologe Lotte Vanwezemael diende tegen 50 van die flieterfotografen klacht in, één daarvan werd alvast geseponeerd. Ze zijn met véél, de vrouwen die ongewenste foto’s in hun inbox ontvangen. Vijf vrouwen getuigen.
 2. Waarom mannen dickpics sturen: “Ongelukkig bijeffect van 1,8 miljoen jaar evolutie”
  PREMIUM

  Waarom mannen dickpics sturen: “Ongelukkig bijeffect van 1,8 miljoen jaar evolutie”

  Digitaal potloodventen, het kostte zowel Ajax-directeur Marc Overmars als ex-The Voice of Holland bandleider Jeroen Rietbergen al de kop. Lotte Vanwezemael (29) kreeg zelf dickpics en andere seksuele berichten toegestuurd, waardoor ze een klacht indiende bij de politie tegen 50 mannen. Eén van die klachten werd geseponeerd. Maar waarom sturen mannen eigenlijk ongevraagd foto's van hun geslachtsdeel naar vrouwen? Onze collega’s van het AD zochten het uit.