Passagier stuurt dickpic naar iedereen op vliegtuig

Op een vlucht van Southwest Airlines in de VS ontvangen passagiers zaterdag opeens een vieze foto op hun telefoon. De afzender is ene ‘Larry’, het onderwerp is zijn kruis dat verwend wordt door een vrouw.

 1. Vijf vrouwen getuigen over dickpics: “Voor mij is het simpel. Ik maak screenshots en stuur die naar hun vrouw”
  PREMIUM

  Vijf vrouwen getuigen over dickpics: “Voor mij is het simpel. Ik maak screenshots en stuur die naar hun vrouw”

  “Aangifte doen van dickpics is zoals aangifte doen van een gestolen fiets. Het is banaal geworden.” Marc Overmars is niet de enige die zijn geslachtsdeel al eens graag portretteert en ongevraagd de wereld in stuurt. Seksuologe Lotte Vanwezemael diende tegen 50 van die flieterfotografen klacht in, één daarvan werd alvast geseponeerd. Ze zijn met véél, de vrouwen die ongewenste foto’s in hun inbox ontvangen. Vijf vrouwen getuigen.
 2. Waarom mannen dickpics sturen: “Ongelukkig bijeffect van 1,8 miljoen jaar evolutie”
  PREMIUM

  Waarom mannen dickpics sturen: “Ongelukkig bijeffect van 1,8 miljoen jaar evolutie”

  Digitaal potloodventen, het kostte zowel Ajax-directeur Marc Overmars als ex-The Voice of Holland bandleider Jeroen Rietbergen al de kop. Lotte Vanwezemael (29) kreeg zelf dickpics en andere seksuele berichten toegestuurd, waardoor ze een klacht indiende bij de politie tegen 50 mannen. Eén van die klachten werd geseponeerd. Maar waarom sturen mannen eigenlijk ongevraagd foto's van hun geslachtsdeel naar vrouwen? Onze collega’s van het AD zochten het uit.
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 3. Geen klacht tegen Overmars, maar rapport bevestigt “ernstig grensoverschrijdend gedrag”
  Voetbal

  Geen klacht tegen Overmars, maar rapport bevestigt “ernstig grensover­schrij­dend gedrag”

  Een onderzoek dat Ajax liet uitvoeren door een extern auditbureau bevestigt dat Marc Overmars zich in zijn periode als Ajax’ TD heeft bezondigd heeft aan grensoverschrijdend gedrag. Tegelijk heeft niemand een klacht ingediend bij de politie. Dat laatste is een belangrijk gegeven voor Overmars’ huidige werkgever Antwerp. “In onze club is er geen plaats voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook", klinkt het op de Bosuil.
 4. COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens over flirten: “Fluiten op straat? Ik heupwieg nog eens. Maar kwijl niet in mijn gezicht”

  Ze is seksuologe, politica en tv-gezicht. En vanaf deze week voegt Goedele Liekens daar nog columniste aan toe. Wekelijks geeft ze ons hier haar ongezouten mening over seks en relaties. Vandaag: flirten. Ja, dat mag en moét nog altijd. Al is er een grens die we goed moeten bewaken, schrijft ze. “Onlangs vroeg een vriend: ‘Allez kom, wat heb jij meegemaakt?’ Toen ik mijn verhaal deed, geloofde hij me niet.”