Parkwachter wijst bezoekers op social distance en dan duwt iemand hem in het water

De park ranger uit Texas wordt zomaar in het water geduwd.
screenshot De park ranger uit Texas wordt zomaar in het water geduwd.
Park Ranger Cassidy Stillwell ziet hoe een groepje bezoekers van een park in het Texaanse Austin de regels van social distancing aan de laars lapt en gaat hen dat rustig vertellen. Plots duwt een man in zwembroek de parkwachter het water in, waarna de dader het op een lopen zet. De 25-jarige man is toch aangehouden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het incident deed zich al vorige donderdag voor in het Commons Ford Ranch Metro Park in Austin. Enkele bezoekers waren volgens het politieverslag “onwettig aan het drinken en roken” aan Lake Austin. Het is niet duidelijk of ook de 25-jarige Brandon Hicks daarbij was. Wel is zeker dat Hicks de parkwachter in het water deed belanden, toen die de bende beleefd vroeg wat verder van elkaar te gaan staan. “Doen we”, “we begrijpen het” horen we in de video nochtans vanuit het groepje. 

Maar Brandon Hicks had het blijkbaar niet zo begrepen op de tussenkomst van Stillwell. In zijn val sleurde Cassidy Stillwell zijn aanvaller mee het water in. Hicks kroop er snel weer uit en liep weg. 

Volgens zijn advocaat heeft Hicks veel spijt van zijn daden. Hicks is voorlopig vrij na het betalen van 7.500 dollar (bijna 7.000 euro) borg. Hij moet op 19 juni voor de rechter verschijnen. Hij riskeert een celstraf van 180 dagen tot twee jaar.

De parkwachters moeten voortaan groepjes mensen per twee benaderen.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Natacha Verpoort

  2 jaar de bak in zou een schitterende straf zijn! Moest dit hier gebeuren krijgen ze nog een abonnement van het park erbij ipv gestraft te worden!

 • Kristof Degros

  4u werkstraf ? Eens met de vinger wijzen dat je het niet meer mag doen ja is dat hier. Hier mag het gerust een pak strenger worden. Als buitenlander gewoon het land uitzetten en grenzen terug toe

 • Wayne Hamilton

  @Bruno Delsalle, Ik denk zelfs dat nog niet, Ik denk dat ze hier eerder zeggen zoiets van, en nie meer doen hé !

 • Rudi Geerinckx

  Stoer willen doen in het bijzijn van andere (grieten), later staan ze dan te bleten in de rechtbank, compassie op te wekken! Typisch.

 • danny deley

  Regels zijn er om gerespecteerd te worden,men zou dit beter eens hier in België toepassen,want het loopt hier de spuitgaten uit