Panda's krijgen seksles

Chinese biologen hebben een programma uitgewerkt om de sekshonger bij panda's aan te scherpen. De dieren zijn met uitsterven bedreigd en ze staan bekend om hun erg lage seksuele appetijt. Dat meldt de China Daily.

Kijken hoe het moet
Mannelijke panda's krijgen oefeningen om hun heupen en bekken te verstevigen. Voorts moeten ze toekijken hoe hun oudere soortgenoten paren. "We zorgen er voor dat meer ervaren panda's hun ding doen voor de ogen van panda's die nog nooit seks hadden", zegt Fei Lisong van het onderzoekscentrum. "We hebben de indruk dat dit experiment kans op slagen heeft".

Vruchtbaar experiment
De ongebruikelijke maatregelen komen er om de soort te redden. Panda's hebben een uitzonderlijk laag libido en dat brengt het voortbestaan van de soort in het gedrang. Dankzij de speciale oefeningen heeft dertig procent van de 68 panda's in het onderzoekscentrum seks op een natuurlijke wijze. Tien jaar geleden was dat amper tien procent.

Pornofilms
Het centrum heeft in het verleden pronofilms getoond aan de panda's. Elke ochtend en elke avond was er een voorstelling. Het huidige programma lijkt een meer 'bevredigend' resultaat te hebben. (eb)