Paardje wordt meegespoeld door kolkend water en eindigt op... dak van huis

AFP
Overstromingen, aardverschuivingen, modderlawines,... Een groot deel van Japan heeft als gevolg van extreme regenval een helse week achter de rug. Dat de natuur ongenadig tekeergegaan is, bewijst deze straffe foto van Leaf.

De miniatuurpony werd meegespoeld door het kolkende water en belandde uiteindelijk een heel eind verderop op het dak van een huis. Met behulp van enkele wortelen kon de angstige viervoeter gekalmeerd worden, via het raam raakte hij opnieuw op de begane grond. Leaf kwam er besmeurd, maar bijna zonder kleerscheuren vanaf.

REUTERS

Het paard dient als therapiedier om oudere mensen tot rust te brengen. De baasjes hadden alle hoop al opgegeven nadat een zoekactie niets opgeleverd had. Toen het verlossende nieuws hen alsnog bereikte, volgden er tranen van geluk.

De stortbuien hebben het leven gekost aan 176 mensen, tientallen slachtoffers blijven nog vermist. Honderdduizenden inwoners moesten uit voorzorg hun huis verlaten.

-
AFP -6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Annelies Vandenbroeck

  Veel mensen hebben hun hebben en houwen en ook hun leven verloren zegt de media maar over het afschuwelijke lot van de dieren in dit geval wordt nooit iets gemeld of is voor hen een ' faits divers'. Hopelijk zijn er ploegen van mensen bezig de arme dieren te zoeken en te redden, zoals dit paardje.

 • Rudy van Wayenberge

  Met behulp van enkele wortelen...misschien een idee om die oververhitte voetbalsupporters te kalmeren?

 • Roger Dufour

  Rustige en verstandige pony, leuk voor de kleine gasten!

 • WILLY ZACHEL

  En toch is er géén klimaat verandering zegt Trump. !

 • Jorne Laeremans

  Paardje van sinterklaas