Paardenburgers zijn groot succes in Londense pubs

Thinkstock
Niet alle Britten betreuren de crisis waardoor paardenvlees in hun normale vleesproducten verwerkt werd. Sommige Britten kregen de smaak zelfs helemaal te pakken. In twee Londense pubs verkopen paardenburgers nu als zoete broodjes.

Wie de burgers in Londen wil proeven, moet in de pubs 'The Lord Nelson' (Southwark) en de 'The Three Compasses' (Hackney) zijn. In die tweede pub worden de paardenburgers geserveerd met zwarte pepermayonaise, uien, sla, pickles, Emmental, ketchup en een spiegelei. Op dinsdagavond verkocht de pub binnen enkele uren liefst vijftig burgers.

"In grote delen van Europa wordt paardenvlees als vlees van hoge kwaliteit gezien", zegt uitbater Lauren Johns. "We vonden het een goed idee dat mensen het kunnen uitproberen wanneer het goed verwerkt en bereid is." De paardenburgers zijn in vier formaten te verkrijgen en kregen originele paardennamen. De kleinste burger is de Shetland en kost 4 pond, de grootste is de Triple Trojan en kost 11 pond. Het vlees is afkomstig uit Frankrijk.

In 'The Lord Nelson' zijn de burgers te verkrijgen met champignons en uien. Klanten kunnen voor extra ingrediënten kiezen zoals geitenkaas, brie en pepers. En voor 16 pond krijg je de 50/50 burger op je bord. Jawel, een hamburger die voor de helft uit paardenvlees en voor de andere helft uit rundvlees bestaat. De pub verkocht de voorbije week meer dan honderd paardenburgers.