Jeanne Calment op het feestje voor haar 121ste verjaardag. Of misschien eigenlijk haar 98ste.
Volledig scherm
Jeanne Calment op het feestje voor haar 121ste verjaardag. Of misschien eigenlijk haar 98ste. © AFP

“Oudste vrouw ooit heeft jarenlang gelogen, ze was helemaal geen 122"

De Française Jeanne Calment – overleden toen ze 122 was – staat in alle geschiedenisboeken als 'de oudste vrouw ooit’. Maar dat blijkt een leugen te zijn, zeggen Russische onderzoekers.

40 reacties

 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Vind het eigenlijk wel plezant, mijn moeder wou ook meer dan 100 jaar worden, en zei altijd dat madammeke Calment iedereen overleefd had. Ze zou het nog graag gehad hebben. Spijtig genoeg heeft ze pech gehad.
 • jan Van Dessel

  2 jaar geleden
  Heeft enkele bekende geriaters postuum toch wel min of meer belachelijk gemaakt.
 • Paul De Mol

  2 jaar geleden
  Er zijn er hier veel die blijkbaar niet beseffen dat die verwisseling in de jaren dertig van de vorige eeuw is gebeurd. Die Rus heeft nagenoeg zeker gelijk. Het was al verdacht dat er niet veel andere 110+jarigen opdoken in de familie en omgeving.
 • Jan Govaert

  2 jaar geleden
  Merkwaardig, want Calment overleefde twee lijfrentenemers. Hoe men deze mensen om de tuin kan leiden moet deze Rus mij eens uitleggen?
 • rik lagrou

  2 jaar geleden
  In Belgie graven ze wel mensen uit omdat niets meer opbrengt Einde concessie ? Zelf verbranden nadien of op straten om putten op te vullen Waar geen enkel respect nog is beenderen zomaar terug vinden helft vermalen ??Hoeveel zijn zonder geboorteakte op reis -Vlucht?
 1. Wat is er aan de hand op deze bizarre foto van Joe en Jill Biden met ex-president Carter en zijn vrouw?
  2

  Wat is er aan de hand op deze bizarre foto van Joe en Jill Biden met ex-president Carter en zijn vrouw?

  Het Carter Center, de liefdadigheidsstichting van ex-president Jimmy Carter en zijn vrouw Rosalynn, deelde gisteren op Twitter een foto van het koppel met president Joe Biden en first lady Jill Biden. Er schijnt echter wat mis te zijn met het perspectief op deze foto, want de Bidens lijken wel reuzen, terwijl de Carters er buitengewoon klein uitzien. De foto zorgt voor veel vertier op sociale media.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas