Jeanne Calment op het feestje voor haar 121ste verjaardag. Of misschien eigenlijk haar 98ste.
Volledig scherm
Jeanne Calment op het feestje voor haar 121ste verjaardag. Of misschien eigenlijk haar 98ste. © AFP

“Oudste vrouw ooit heeft jarenlang gelogen, ze was helemaal geen 122"

De Française Jeanne Calment – overleden toen ze 122 was – staat in alle geschiedenisboeken als 'de oudste vrouw ooit’. Maar dat blijkt een leugen te zijn, zeggen Russische onderzoekers.

40 reacties

 • Dominique Hermys

  2 jaar geleden
  Vind het eigenlijk wel plezant, mijn moeder wou ook meer dan 100 jaar worden, en zei altijd dat madammeke Calment iedereen overleefd had. Ze zou het nog graag gehad hebben. Spijtig genoeg heeft ze pech gehad.
 • jan Van Dessel

  2 jaar geleden
  Heeft enkele bekende geriaters postuum toch wel min of meer belachelijk gemaakt.
 • Paul De Mol

  2 jaar geleden
  Er zijn er hier veel die blijkbaar niet beseffen dat die verwisseling in de jaren dertig van de vorige eeuw is gebeurd. Die Rus heeft nagenoeg zeker gelijk. Het was al verdacht dat er niet veel andere 110+jarigen opdoken in de familie en omgeving.
 • Jacqueline Hofman

  2 jaar geleden
  Merkwaardig, want Calment overleefde twee lijfrentenemers. Hoe men deze mensen om de tuin kan leiden moet deze Rus mij eens uitleggen?
 • rik lagrou

  2 jaar geleden
  In Belgie graven ze wel mensen uit omdat niets meer opbrengt Einde concessie ? Zelf verbranden nadien of op straten om putten op te vullen Waar geen enkel respect nog is beenderen zomaar terug vinden helft vermalen ??Hoeveel zijn zonder geboorteakte op reis -Vlucht?
 1. Vuilniswagen sloopt oranjeversiering in Nederland: ‘Leidinggevende zei: doorrijden maar!”
  Play

  Deze vuilniswa­gen­be­stuur­der supportert duidelijk niet voor Oranje

  Een vuilniswagen van Twente Milieu rijdt door een straat in de Nederlandse stad Enschede. Eerst twijfelde hij even om door te rijden. Er hangen namelijk oranje vlaggetjes in de straat, en die hangen erg laag. Maar wanneer hij naar zijn leidinggevende belt, zegt die laatste: “Doorrijden maar!”. Uiteindelijk sleurt de bestuurder de vlaggetjes mee in zijn tocht. Twente Milieu had er eerder al op aangedrongen om oranje versiering overal in de regio ‘op wettelijke hoogte op te hangen’. Versiering moet in Nederland minimaal 4,2 meter hoog hangen.