Ouders krijgen uren later te horen dat hun zoon toch niet was omgekomen in ongeval

Alfred en Geri Esposito uit Mastic Beach (nabij New York) waren verscheurd door verdriet toen ze te horen kregen dat hun 18-jarige zoon Freddy en een andere inzittende waren omgekomen bij een aanrijding met een tractor. Twee uur later bleek dat Freddy helemaal niet dood was, maar lag te slapen in het appartement dat hij samen met zijn broer huurt. Het tweede slachtoffer van het ongeval was een vroegere kotgenoot die wellicht per vergissing het rijbewijs van Freddy bij zich had bij het tragische ongeval.

Verschrikking
Zo was het nieuws toch dubbelzinnig voor de Esposito's. Enerzijds de enorme opluchting over hun zoon en tegelijk het verdriet voor het echte slachtoffer. "Die twee uur waren een verschrikking. Mijn echtgenoot is een erg sterke man, maar hij was helemaal in elkaar gestuikt als een pudding."

Slaapt op de zetel
Freddy's oudere broer Chris schrok zich helemaal een hoedje toen hij zijn broer levend op de zetel zag liggen. "Jij bent dood!" schreeuwde hij. Even voordien had Chris, zelf een politie-agent, op zijn werk in Brooklyn het tragische nieuws vernomen. Freddy mijmerde nog slaapdronken: "Ik ben aan het slapen." (hlnsydney/kh)