Opnieuw studente die ouders voor rechter sleept in VS

Caitlyn Ricci, een 21-jarige vrouw, die onlangs een rechtszaak won tegen haar ouders over haar studiegeld richt zich opnieuw tot de rechter. Ze zou immers nog geen cent gezien hebben van de 16.000 dollar (bijna 13.000 euro) die haar ouders voortaan per jaar moeten betalen voor haar universiteitsopleiding. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media.

Ricci, die haar ouders voor de tweede keer voor de rechter sleepte in oktober, kreeg toen heel wat media-aandacht in de Verenigde Staten. Velen vroegen zich af of ouders er nu wettelijk toe verbonden konden worden te betalen voor het hoger onderwijs van hun kinderen. De zaak deed ook sterk denken aan die van Rachel Canning eerder dit jaar. Het 18-jarige meisje dat haar ouders voor de rechter daagde om financiële steun kreeg geen gelijk, Ricci wel.

Deze week diende Caitlyn een motie in tegen haar ouders, die weigeren het studiegeld te betalen. "Ze kunnen doen wat ze willen, maar ik ga niet betalen", zegt Michael Ricci, de vader van Caitlyn. "Ik ga hen geen geld geven tot ik opnieuw een relatie heb met mijn dochter en we ons gezin kunnen herstellen."

Huisregels
Caitlyn is al bijna twee jaar vervreemd van haar gescheiden ouders. Zij beweren dat het meisje uit eigen wil verhuisde nadat ze weigerde zich aan de nieuwe regels te houden. Moeder Maura McGarvey schreef op haar blog dat ze enkele strikte regels had waar haar dochter zich aan moest houden. "Dit hield in dat ze een fulltime job had, huishoudelijke taken deed, tegen een bepaald uur thuis was en zich inschreef voor drie zomercursussen", schreef de vrouw volgens Yahoo. "Het enige deel van het plan dat haar niet aanstond waren de lessen tijdens de zomer. Ze koos ervoor thuis te vertrekken in plaats van de regels te volgen." Caitlyn woont sindsdien bij haar grootmoeder, die de rechtszaak sponsort.

Gewaarschuwd
Caitlyns advocaat beweert dan weer dat het meisje door haar moeder uit huis werd gezet. Die blijft er echter bij dat haar dochter zich verwend gedraagt en zegt dat het meisje naar huis mag komen wanneer ze wil, mits ze de regels volgt. "Ik was heel duidelijk tegenover Caitlyn wat het zou betekenen als ze thuis vertrok. Haar vader zou dan geen alimentatie meer moeten betalen en ik zou niet langer voldoende geld hebben om haar te helpen betalen voor haar school."  

McGarvey een lerares Engels en Ricci, een basketbalcoach zijn gescheiden en allebei opnieuw getrouwd.