Opmerkelijk: trucker is wachten beu en zet ambulance zelf aan de kant

Opmerkelijke beelden uit Antwerpen, waar een vrachtwagenchauffeur is gefilmd die eigenhandig een ambulance die de straat blokkeerde, langs de kant zette. De beelden werden op Facebook gedeeld door Kris Verbeeck, de zaakvoerder van Ambulancenter Antwerpen (ACA): "Het moment dat het leveren van eieren voorgaat op het redden van levens ... of misschien het kijken naar een voetbalmatch", schreef hij erbij. "Beste vrachtwagenchauffeur, wij gaan ook niet ongevraagd joyriden met uwe camion, blijf dus ook uit onze ziekenwagens." 

Hij overweegt ook een klacht in te dienen tegen de bestuurder. Het incident vond omstreeks 21 uur plaats in de Augustijnenstraat. Volgens het ambulancebedrijf stond de ambulance slechts enkele minuten midden op de weg. "We laten een ambulance vaak draaien omdat we niet vooraf weten hoe ernstig een oproep is: elke seconde kan belangrijk zijn, dus willen we meteen weer kunnen vertrekken", zegt zaakvoerder Kris Verbeeck. 

Dat een vrachtwagenbestuurder die niet kon passeren dan maar zelf de ambulance verplaatste naar een positie aan de kant van de weg tussen twee voertuigen, zodat nota bene de achterdeuren niet open konden, noemt Verbeeck "ongehoord". Het zou de eerste keer zijn dat het bedrijf zoiets overkomt.

Opmerkelijk: een trucker is het wachten beu en zet de ambulance zelf aan de kant.
RV Opmerkelijk: een trucker is het wachten beu en zet de ambulance zelf aan de kant.