Oostenrijkse politie arresteert kerkdief (27) met 28 kilo munten

Shutterstock
De Oostenrijkse politie heeft een 27-jarige Litouwer gearresteerd op verdenking van gelddiefstal uit kerken. In zijn auto werd een rugzak aangetroffen met 28 kilo munten. Die hengelde hij met behulp van tiewraps voorzien van dubbelzijdige tape uit offerblokken en kassen met de opbrengst van kaarsenverkoop. Als hij geluk had bleef soms ook wat papiergeld plakken. In totaal was de buit meer dan 1.000 euro.

De verdachte is vandaag veertig van zulke delicten ten laste gelegd. Die zou hij in twee weken tijd gepleegd hebben in gebedshuizen in Tirol, Stiermarken, Salzburg en Wenen. Het onderzoek is in afzonderlijke zaken nog gaande.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • luc Cuypers

    Ne parlleees pa flamang , zou die hier zeggen . Waarop gelijk weer op vrije voeten , wegens geen tolk ter beschikking . De opgeroepen tolk zal zeggen : " Ne traduiser pas , paske ne me payeees pa . De brave man heeft ook nog eens gelijk.