Ooit zwaarste man ter wereld wordt verast wegens geen passende kist

Manuel Uribe.
AFP Manuel Uribe.
Voor het lijk van de ooit zwaarste man ter wereld is er geen passende kist gevonden. De gisteren overleden Mexicaan Manuel Uribe wordt vermoedelijk verast, omdat er geen kist is gevonden voor zijn kaliber, zei zijn moeder Otilia Garza vandaag in de krant El Universal. De 48-jarige man werd begin mei wegens hartritmestoornissen naar een ziekenhuis gebracht, aldus zijn familie.

In 2006 werd Uribe met een gewicht van 560 kilogram als zwaarste man van de wereld in het Guinness Book of Worldrecords opgenomen. Later volgde hij een dieet en viel meer dan 200 kilo af, aldus de krant Excélsior. Het verlies aan gewicht leidde evenwel tot zware gezondheidsproblemen. Op het ogenblik van zijn dood woog Uribe weer 394 kilogram. De civiele bescherming had een kraan nodig om hem in het ziekenhuis te krijgen. Hij kon al jaren zijn bed niet meer verlaten.

"Actief" in bed
Een maagoperatie heeft Uribe altijd afgewezen. "Mijn zoon heeft veel geleden, maar hij was steeds goedgemutst", zei zijn moeder Otilia. "Niettegenstaande hij altijd in bed lag, was hij erg actief. Hij komt nu eindelijk tot rust". Voor dinsdag is er in een kapel in Monterrey een rouwdienst voor Uribe gepland.

Blijken van medeleven voor de moeder van de overledene.
REUTERS Blijken van medeleven voor de moeder van de overledene.
Het lichaam van Uribe wordt in een container vervoerd naar het crematorium.
EPA Het lichaam van Uribe wordt in een container vervoerd naar het crematorium.