Onze wetenschapsexpert waarschuwt voor ‘flauwvalchallenge’ op TikTok: “In extreme gevallen kan je in coma belanden of overlijden”

Op TikTok circuleren beelden van jongeren die elkaar doen flauwvallen. Ze geven elkaar zelfs tips hoe je dat kan doen. Maar dat is niet zonder gevaar, waarschuwt onze wetenschapsexpert Martijn Peters: “Onze hersenen kunnen niet goed tegen zo’n zuurstoftekort. Dat kan hersenschade veroorzaken en in extreme gevallen kan je zelfs in een coma belanden of overlijden.”

4 reacties

 • Dirk Vanmenklten

  2 weken geleden
  Dat deden we 40j geleden al, gezond is het niet denk ik. Tik Tok is toch goed he... snap niet dat mensen dat oke vinden en ook nog leuk vinden, zijn wij dan zo afhangklelijk geworden van wat anderen van ons vinden of dat we zo gefocust zijn op anderen dat we ons eigen leven vergeten??
 • freddy vandersmissen

  3 weken geleden
  Man man , wat een ellende . Schaf die tiktok toch af !
 • Wouter Van de Walle

  3 weken geleden
  Dit gebeurde meer dan 20 jaar geleden ook al, en toen was er niets eens tiktok
 • Marjan Frankie

  3 weken geleden
  das niets nieuws deden wij vroeger als kind ook al, we zouden ons beter afvragen hoe komt het dat kinderen deze info bemachtigen ? Hier zit het echte probleem
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.