Ontvoerde lama zo populair dat hij geen enkel feestje meer mist

YouTube
De kidnapping van 'Serge de lama' heeft baasje John Beautour geen windeieren gelegd. Het dier is nu zo populair geworden dat hij van het ene feestje naar het andere moet snellen.

Begin deze maand stalen vijf dronken jongens uit Bordeaux Serge uit een circus. De leutige bende maakte zelfs een ritje in de metro en de beelden gingen de wereld rond. "Hij liep met ons mee als een brave hond. Uiteindelijk was het de controleur die hem liet uitstappen en vastbond aan een lantaarn", aldus Mathieu.

De ontvoerders mochten hun dolle frats gaan uitleggen op het politiebureau, het broodje van Serge was intussen gebakken. Wat begon met een Facebookpagina is intussen zelfs geëvolueerd tot 'big business'. Vrijdag maakte Serge -in ruil voor 1.200 euro- zijn opwachting in een nachtclub van Cannes. Normaal moest hij er de clip van 'Lamaoutai' gaan inblikken, een parodie op 'Papaoutai' van Stromae. De cameraploeg stuurde echter haar kat. (Lees hieronder verder)

Niet getreurd echter: zaterdag werd de grote vedette al verwacht op Starfloor, het dansfeestje van Fun Radio in Parijs. Met zangeres Carly Rae Jepsen bevond hij zich daar alvast in bijzonder fraai gezelschap. Toen de viervoeter zijn entree maakte, ging het publiek uit zijn dak op de tonen van 'Lamaoutai'.


Serge le lama à Starfloor par funradio

Voor Beautour komt al deze 'buzz' uiteraard als een geschenk uit de hemel. Van die klacht die hij in eerste instantie wilde indienen, is al lang geen sprake meer. Hij liet het merk 'Serge de lama' nu zelfs beschermen. Enige tegenkanting komt wel uit de hoek van dierenrechtenorganisaties, zij willen het beestje zo snel mogelijk weer in zijn natuurlijke habitat zien terugkeren.