Ontsnapt schaap gefotografeerd in file nabij Parijs slachthuis

Screenshot Facebook
Automobilisten keken vrijdag vreemd op toen ze in de ochtendspits op de Parijse A3-snelweg een schaap zagen wegvluchten, achternagezeten door enkele mannen. Velen namen een foto en postten die op sociale media.

Het dier werd opgemerkt ter hoogte van Bogny in het departement Seine-Saint-Denis, ten noordoosten van Parijs. In de gemeente is een slachthuis gevestigd dat vandaag geopend is voor het islamitische offerfeest Aïd El-Kébir. Bij het Offerfeest herdenken moslims de beproeving die Ibrahim (Abraham voor joden en christenen) doorstond. Die was bereid zijn zoon Ismaïl (Isaac in de Bijbel) te offeren, tot God hem via een engel liet weten dat hij een schaap in de plaats mocht offeren.

Of het schaap in kwestie is gevat, is niet geweten. “Hij weet wat er gaat gebeuren, hij probeert aan zijn lot te ontsnappen”, klinkt het in reacties.

Lees ook:

Politie doekt illegale slachterij op in Kempense Lille: 40 schapen voor Offerfeest in beslag genomen

Illegale schapenslachterij ontdekt in de buurt van Luik

Politie Ronse stelt illegale thuisslachting vast tijdens Offerfeest

Vlaams Belang hekelt invoeren van onverdoofd geslacht vlees: “Wet wordt massaal omzeild door dieren in Nederland te laten slachten”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerda Mertens

    ik zou ook gaan lopen als ik zou weten wat mij te wachten staat...

  • Bart Vandevelde

    Tijdens een file kan iedereen dat grappig vinden, maar wat als dit gebeurt in normaal verkeer?