Onderwatermuseum laat toeristen cultureel verantwoord duiken

Facebook/UMA Florida
Sport, avontuur en kunst met een grote K. Het onderwatermuseum in Florida heeft het allemaal. Gewapend met een duikerspak en een zuurstoffles kan je er gratis een bezoekje brengen aan het allegaartje aan kunstwerken dat er op de bodem te vinden is.

Het thema van de meesterwerken is (nogal voor de hand liggend) ‘water en zeevaart’. Zo vind je er een propeller, een octopus en een beeld van het duikapparaat van Jacques Cousteau. Daarnaast zie je er ook minder maritieme zaken zoals een ananas, een hert en een doodskop.

Het plan is om elk jaar nieuwe beelden aan de onderwatercollectie toe te voegen. Ze hopen dat de sculpturen ook het leven van de vissen, koralen en oesters zal bevorderen.

Wie het bijzondere museum wil bezoeken, moet wel zelf even voor duikmateriaal zorgen. Verder is de natte beeldentuin volledig gratis.

Facebook/UMA Florida
Facebook/UMA Florida
Facebook/UMA Florida
Facebook/UMA Florida1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris velde

    Wanneer gaan journalisten eindelijk beseffen dat er niet gedoken wordt met zuurstofflessen, maar met persLUCHT? Zuurstof is gifitig op die dieptes!