Onbekende staat plots voor de deur om met uw 13-jarige dochter te trouwen: hoe zou u reageren?

Wat als een volslagen onbekende ineens voor de deur stond met de vraag of hij met uw dertienjarige dochter zou mogen trouwen? De Deense vaders uit het filmpje reageerden opmerkelijk kalm, maar wisten duidelijk niet wat hen overkwam. Het sociaal experiment, dat bedacht werd door kinder- en jeugdorganisatie BØRNEfonden, is bedoeld om de aandacht te vestigen op de problematiek van kinderhuwelijken in Mali.

De 30-jarige Alexander stelde zich voor als een vriend van de dochter des huizes. De meisjes, die mee in het complot zaten, kwamen hem meteen een warme knuffel geven. Ze kenden elkaar zogezegd van de jeugdclub of de pianoles.

"We zien elkaar nu al een tijdje en ik ben dol op haar. Het makkelijkste zou zijn als ze bij mij zou komen wonen. We gaan best zo snel mogelijk trouwen", klinkt het.

"Ofwel vertel je mij nu dat dit niet waar is, ofwel bel ik de politie", dreigt een van de papa's al snel. Daarna kwam de werkelijke bedoeling aan het licht.

"Elke dag stappen 82 kinderen onder de vijftien jaar in het huwelijksbootje in Mali", besluit het filmpje. "Word nu sponsor en geef de kinderen de jeugd die ze verdienen."