Omaatje maakt bontjassen met katten van de buren

De 'katnapster' (85) riskeert 18 maanden cel voor haar wandaden.
kos De 'katnapster' (85) riskeert 18 maanden cel voor haar wandaden.
In Waco, Texas, is een einde gekomen aan een hele reeks mysterieuze kattenverdwijningen. Bleek dat een 85-jarige vrouw de poezen van de buren had 'ontvoerd' om er vervolgens bontjassen van te maken. De bejaarde vrouw, vroeger een modeontwerpster, werd gearresteerd op verdenking van dierenmishandeling.

De bal ging aan het rollen toen verscheidene bewoners van de wijk merkten dat de 'lieve oma' uit hun buurt bontjassen droeg die verdacht veel op hun verdwenen kat leken. Toen ze de bejaarde vrouw hiermee confronteerden, ontkende zij in alle toonaarden.

Privédetective
De buren besloten toch maar de zaak verder uit te spitten en schakelden een privédetective in. Deze kon verschillende 'katnappingen' filmen. Dit onweerlegbare bewijsmateriaal leidde tot de arrestatie van de merkwaardige kledingontwerpster.

Eigen kweek
Volgens het politierapport begon de vrouw aanvankelijk jassen te maken met poezen die ze zelf kweekte. Toen ze na een tijd evenwel te erg verknocht raakte aan deze diertjes, begon ze jacht te maken op katten uit de buurt. De vrouw lokte de beestjes met voedsel en doodde ze. In haar kelder vilde zij de poezen en hing ze hun vacht te drogen.

Honderden
Vermoed wordt dat de 'katnapster' zo'n dertig poezen nodig had om een jas te vervaardigen. In haar huis werden meer dan twintig van die kledingstukken aangetroffen.

De 85-jarige vrouw riskeert volgens juristen tot 18 maanden cel voor haar wandaden.

Een van de creaties die in het huis van de bejaarde dame werden aangetroffen.
kos Een van de creaties die in het huis van de bejaarde dame werden aangetroffen.