Oma bindt dove kleinzoon regelmatig vast op straat: "Wat kan ik anders doen?"

AFP
Een dakloze vrouw uit India heeft haar negenjarige kleinzoon regelmatig aan een paal vastgebonden terwijl zij spulletjes trachtte te verkopen op straat. De jongen, die niet kan spreken en aan hersenverlamming en epilepsie lijdt, bracht zijn dagen liggend op het voetpad door. Bewegen kon hij haast niet, zoals u op bovenstaande foto kan zien.

"Wat kon ik anders doen?", vraagt oma Sakhubai Kale. "Hij kan niet praten, dus hoe kan hij zich dan verstaanbaar maken als hij bijvoorbeeld verdwaald raakt?" Een lokale krant publiceerde foto's van de jongen, waarna de overheid ingreep en hem in een instelling plaatste.

De grootmoeder zag naar eigen zeggen geen andere oplossing meer nadat hij weggestuurd werd van school. "Ik ben een oude vrouw zonder partner", klinkt het. "Niemand schonk aandacht aan mij, tot dat artikel in de krant er kwam."

"Zorg op mijn schouders"
"Lakhans vader stierf enkele jaren geleden en zijn moeder ging ervandoor", beweert de oma. "Daarom kwam de zorg op mijn schouders terecht, ook zijn twaalfjarige zus Rekha vang ik trouwens op. Samen met haar verkoop ik speelgoed en bloemenkransen op straat. Maar als ik hem alleen laat, kan hij in het verkeer verzeild raken of verdwalen."

Ook 's nachts bond ze de jongen overigens vast, zodat hij er niet vandoor kon gaan. "Ik ben heel blij dat hij in een instelling zit. Nu zijn er tenminste mensen in zijn buurt die naar hem omkijken."

AFP
AFP