Oma (85) betrapt met 60 gram cannabis in haar bh

EPA
Een 85-jarige oma uit het Franse Seqeudin is voor de rechter moeten verschijnen nadat agenten bijna 60 gram cannabis ontdekten in haar bh. Ze wilde de drugs binnensmokkelen in de gevangenis voor haar kleinzoon.

Paulette L. (85) had wat last van zenuwen toen ze het bij de rechter moest komen uitleggen. “Ik slaap er al enkele dagen niet van”, zei ze. Op 5 juli 2018 ontdekten agenten dat de vrouw maar liefst 58 gram cannabis in haar bh had gepropt. Volgens Paulette wilde ze alleen maar goed doen voor haar kleinzoon, die in de gevangenis zat. “Hij smeekte erom”, vertelde ze. “Hij zei me dat hij anders zichzelf iets zou aandoen.” 

De jongeman zou verslaafd zijn en werd onder druk gezet door andere gevangenen. “Hij betekent alles voor me”, zei de vrouw, die elke week een uur met de bus onderweg is om hem te bezoeken. Zij is de enige van wie hij bezoek krijgt. “Alleen al het idee dat hij gevaar liep, was ondraaglijk voor haar”, zei haar advocaat.

De vrouw werd schuldig bevonden, maar kreeg geen straf - onder meer omdat ze nog een blanco strafblad had. Haar kleinzoon daarentegen kreeg 10 maanden extra celstraf.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Thys

    ze dacht misschien dat haar borsten zouden opgetild worden als ze high was ?