Oeps: straat uit Amsterdam op cover cijferbrochure Vlaamse overheid

Google Street View, Vlaamse Overheid
Op de cover van 'Vlaanderen in Cijfers 2017', een brochure die vorige vrijdag werd gelanceerd bij de voorstelling van de jaarlijkse Vlaamse Regionale Indicatoren (VRIND), staat geen beeld van Vlaanderen maar van een straat in Amsterdam. Dat meldt VTM NIEUWS.

Op de brochure 'Vlaanderen in cijfers 2017' staat dit jaar een foto van de Runstraat in de Nederlandse hoofdstad. Geen foto van Vlaanderen dus, hoewel de cijfers daar wel over gaan.

De coördinator van de brochure was zelf niet op de hoogte van de fout. "We hebben een keuze gemaakt tussen verschillende foto's die we van een lay-outbedrijf gekregen hebben. We hebben dan gekozen voor deze foto, omdat het een levendig beeld is dat ook diversiteit uitstraalt. Maar we hadden niet door dat het om een foto van Amsterdam ging", zegt hij aan VTM NIEUWS.

"We hebben gekozen voor deze foto, omdat het een levendig beeld is dat ook diversiteit uitstraalt. Maar we hadden niet door dat het om een foto van Amsterdam ging"

Coördinator van de brochure

In de brochure staan cijfergegevens verzameld over verschillende thema's zoals mobiliteit, energie en milieu. De studiedienst van de Vlaamse regering geeft de brochure samen uit met de Vlaamse Regionale Indicatoren (VRIND), een overzicht van gegevens die een beeld geven van Vlaanderen op vlak van onder meer welvaart, omgeving, cultuur en vrije tijd.

Vlaamse Overheid
Google Street View14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emilio Canario

  Wie zij daar weer "wat we zelf doen, doen we beter"?, niet dus!

 • emilio Canario

  Deze 'nva' regering slaagt er toch weer in om zichzelf en Vlaanderen belachelijk te maken, dat is pas verandering !,

 • Peter Gijselaar

  Dan moet ge u niet vragen wat daar bijeen zit.

 • Frans Van Hoyweghen

  Je kunt het zien aan de echte nederlandse fietsen.

 • ivo clemens

  De rest van de brochure is een even grote leugen als de foto