EPA
Volledig scherm
© EPA

Noors leger bevordert pinguïn tot generaal

Een koningspinguïn uit de dierentuin van het Schotse Edinburgh heeft het tot brigadegeneraal in het Noorse leger geschopt. De mascotte van de lijfwacht van de Noorse koning werd vandaag bevorderd, meldt de BBC.

 1. Puppy Siggi werd geboren met omgekeerde pootjes, maar kan dankzij zeldzame operatie weer normaal stappen
  5

  Puppy Siggi werd geboren met omgekeerde pootjes, maar kan dankzij zeldzame operatie weer normaal stappen

  In de Amerikaanse staat Oklahoma hebben dierenartsen een puppy met omgekeerde pootjes een normaal leven kunnen geven. Siggi, een hond van het ras ‘rat terrier’, werd geboren met een handicap waardoor haar voorste poten omgekeerd stonden. De artsen van de universiteit voor dierengeneeskunde van Oklahoma slaagden erin om het dier met succes te opereren en leerden Siggi zelfs normaal stappen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).