Frances en Patrick Connolly.
Volledig scherm
Frances en Patrick Connolly. © REUTERS

Noord-Ierse lottowinnaars schenken helft van 126 miljoen euro weg en blijven gewoon aan het werk

Een echtpaar uit Noord-Ierland dat twee jaar geleden het astronomische bedrag van 115 miljoen pond (omgerekend 126 miljoen euro) won, heeft ruim de helft van hun fortuin geschonken aan familie, vrienden, liefdadigheidsinstellingen en aan mensen die als gevolg van de coronacrisis in moeilijkheden zijn gekomen. Het gaat om een van de grootste weggeefacties in de geschiedenis van de Britse loterij, zegt Camelot, de exploitant van de Britse Nationale Loterij.

13 reacties

 • viviane Devos

  4 maanden geleden
  Super deze mensen verdienen dat om te winnen
 • Alfons Schepers

  11 maanden geleden
  Ik zie dit hier nog niemand doen..!
 • karin verwimp

  12 maanden geleden
  Zien er schatten van mensen uit met een gezond stel hersens. En de reden waarom zij wel de controle niet verloren en andere wel? Meneer is directeur van een bedrijf waardoor ze er bijna zeker al een pak  beter voor zaten dan de andere lotto winnaars voor ze wonnen. En ik denk dat je dan veel nuchterder kan reageren. Ik zou in hun plaats hetzelfde gedaan hebben. Alleen zou ik de centen enkel ten voordelen van de dieren gebruiken die onze hulp hard nodig hebben. En het niet rondbazuinen.
 • Peter Van Endert

  12 maanden geleden
  Ik zou mijn 3 zussen samen met hun man serieus helpen de tweede plaats mijn geburen ik heb geweldige geburen en dan volgt mijn grote familie dan is mijn geld ver op dan moet ik gaan stoppen met weg te geven
 • Thomas Anderson

  12 maanden geleden
  Geen cent gaf ik weg aan niemand. Wat je ook geeft het zal nooit genoeg zijn.Verzuurd zijn doet gelukig geen pijn!