Ga naar de mobiele website
^ Top

Nood aan wat rust? Iers privé-eiland te koop voor een prikje

Het privé-eiland Inish Turk Beg, voor de kust van Ierland, staat te koop voor minder dan de helft van wat de huidige eigenaar er in investeerde. De Egyptisch-Ierse zakenman Nadim Sadek verkoopt zijn levenswerk omdat hij in geldproblemen zit. Voor 3,56 miljoen euro heb je een eiland van ruim 26.000 vierkante meter met luxehuizen, stallen en een sportveld met kunstgras.

Nadat Sadek het eiland tien jaar geleden kocht, heeft hij het getransformeerd tot het 21ste-eeuws utopisch paradijs dat het vandaag is. Op het eiland in Clew Bay, waar nog 364 andere eilandjes liggen, staat één bijzonder luxueuze villa en nog vier kleinere huizen.

Plek voor 30 man
Het hoofdhuis heeft een schitterend zwembad en een sportveld met kunstgras. Er zijn zeven slaapkamers, een danszaal, een bioscoop, een turnzaal, een croquetveld en een helipad. Meer dan 30 mensen kunnen in het grootste comfort op het eiland verblijven. Elektriciteit en drinkwater komen van het vasteland en er is ook breedband internet.

Eigen single malt
Er is ook een whiskystokerij, de eerste 2.888 flessen van de single malt Maiden Voyage werden dit jaar naar het vasteland gebracht.

Beschut
Inish Turk Beg, wat zoveel betekent als 'klein eiland van het wilde zwijn', ligt door andere eilanden beschut tegen de westenwind en ligt slechts een boottochtje van een kwartier verwijderd van Westport op het vasteland. Westport werd vorig jaar nog uitgeroepen tot de beste plek om te wonen in Ierland.

bnps.co.uk
Meer over


Meld een bug