Nigeriaan wil scheiden omdat zijn eten niet op tijd klaar is

THINKSTOCK
Een Nigeriaanse man van 57 heeft van een rechtbank in Lagos de echtscheiding verkregen omdat zijn vrouw er maar niet in slaagde hem zijn avondmaal op tijd te serveren. Dat meldt de krant Vanguard.

"Mijn vrouw heeft zich niet gekweten van haar taken als echtgenote. Ze schotelt me het eten niet op tijd voor. Ik heb haar herhaaldelijk gewaarschuwd maar ze trekt het zich niet aan", zo zei Olufade Adekoya voor de rechter in Lagos. "Er is geen enkele reden om een vrouw te onderhouden die me uithongert. Ik kan het niet meer aan".

De 25-jarige echtgenote betwist de "beschuldiging" en ziet in de procedure alleen maar een manoeuvre van Olufade om met een andere vrouw aan te pappen.

De voorzitter van de rechtbank, Olu Adebiyi, besliste uiteindelijk om de echtscheiding uit te spreken: "De rechtbank heeft verschillende keren geprobeerd de twee te verzoenen maar dat is niet gelukt", klonk het.

Zelfs voor een land als Nigeria, waar de motieven voor een echtscheiding af en toe "ongebruikelijk" zijn, is dit een primeur.