Nieuwste kunstwerk Banksy nog geen 24 uur na plaatsing al op mysterieuze wijze verdwenen

Het kunstwerk was vastgebonden aan een lantaarnpaal.
Instagram Het kunstwerk was vastgebonden aan een lantaarnpaal.
Een nieuw kunstwerk van de Britse straatartiest Banksy is op mysterieuze wijze verdwenen. Nog geen 24 uur nadat het voor het eerst gespot werd in het kleine stadje Clevedon, is het al spoorloos. Volgens getuigen zou het abnormale verkeersbord afgelopen vrijdagnacht gestolen zijn.

Het laatste nieuwe kunstwerk van Banksy is nog geen 24 uur na plaatsing al verdwenen. Het kunstwerk, een verkeersbord met kinderen die bejaarde mensen op hun rug dragen, was vastgebonden aan een lantaarnpaal op The Beach Road in Clevedon, Somerset.

"Onvermijdelijk"

Het afwijkende verkeersbord werd donderdagnacht voor het eerst gespot. Een afbeelding van het zijn werk werd niet veel later gedeeld op de Instagrampagina van de straatartiest.

"Het bord van Banksy is nu al verwijderd ... Onvermijdelijk, denk ik. Het was toch leuk om het voor even in mijn geboortestad te hebben hangen” liet een bewoner van Clevedon, Julian Simcox, op Twitter weten.

Weggeefactie

Thomas Ashley, de uitbater van een café dat op slechts enkele meters van de lantaarnpaal in kwestie ligt, beweert dat het kunstwerk 's nachts werd verwijderd.

Het was de eerste stunt van Banksy in Somerset sinds hij een weggeefactie van flyers moest annuleren. Met die flyers wilde hij mensen aansporen om niet te stemmen op een conservatie kandidaat tijdens de laatste verkiezingen. 

Een foto die is geplaatst door Banksy (@banksy) op
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Verhulst

  Prachtig. Klaagt aan dat de jongeren de lasten veroorzaakt door de grootouders generatie moeten dragen. Actueler kan niet. Genie.

 • Geert Vaelen

  Als dat kunst is, amaai. En wat moet het eigenlijk voorstellen? Kinderen met bejaarden op hun rug? Zoiets kan toch niet? En welke bedoeling zit erachter? Er zijn veel betere kunstenaars.

 • Nick Doumen

  Hij zegt zelf niet dat het kunst is,dat doen anderen.Hij wil gewoon een punt maken tegen bepaalde problemen in de maatschappij.Totaal niks verkeerd mee.Degene die zeggen dat hij niks voorstelt moeten hem dankbaar zijn.Door zijn talent hebben ze iets om over te klagen en de dag door te komen.

 • Jean West

  Overtreding van de wet een vals verkeersbord hangen.

 • Dirk Corens

  aan diegenen hieronder die menen het beter en origineler te kunnen, ga gerust jullie gang!