Nieuw gevaarlijk spelletje bij jongeren: pepers in elkaars ogen wrijven of op elkaars huid

De kinderen brengen pepers mee naar school en dagen elkaar uit.
Thinkstock De kinderen brengen pepers mee naar school en dagen elkaar uit.

Een nieuw, gevaarlijk spel verspreidt zich op speelplaatsen en sociale media. Na de 'Blue Whale Challenge' (dat jongeren aanzet zelfmoord te plegen), de 'Fire Challenge' (jongeren die zichzelf in brand steken en de beelden ervan op het internet gooien) en de 'Hot Water Challenge' (elkaar overgieten met heet water), waarschuwen scholen in het noorden van Frankrijk nu voor het gebruik van Spaanse pepers. Jongeren dagen elkaar uit die in één keer op te eten. Of wrijven ze in elkaars ogen of op elkaars huid. En dat kan leiden tot ernstige brandwonden. De politie van Pas-de-Calais waarschuwt zelfs officieel op Facebook voor het nieuwe fenomeen. Eerder raakten in Aube, ten oosten van Parijs, al drie klasgenoten licht verbrand. Tot nu toe heeft de politie geen weet van andere incidenten die ontspoord zouden zijn, ze wil vooral aan preventie doen. Het bericht werd ook al verspreid in Wallonië.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thierry Vansweevelt

  Laat ze doen...

 • Dave De Meulder

  Wij daagden mekaar vroeger uit om belleke trek te doen, of een koeienvla in een gazet in brand te steken, da was zowat het ergste denk ik. Ah ja, of mekaar een hand geven en dan de schrikdraad van de wei vastpakken. Bengels dat wij waren.

 • Marlies Schoefs

  Bij sommige jeugd .ni iedereen over dezelfde kam scheren

 • Geert Vaelen

  Wie is er nu zo achterlijk om zulke "challenges" uit te vinden en anderen uit te dagen om mee te doen? En welke snul gaat daaraan meedoen? Maar ja, er zijn altijd van die "stoere" gasten die zich niet willen laten kennen en die er toch aan meedoen met alle gevolgen vandien. Als ze iemand pakken die zoiets uitlokt, steek die gast dan maar voor een jaar of 5 weg wegens opzettelijk toedienen van slagen en verwondingen aan meerdere slachtoffers.

 • Dave Van sande

  De natuurlijke selectie in zen werking, noem ik dit...