Niemand miste hem: Duitse bejaarde ligt bijna drie jaar dood in zijn flat

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
Hoe alleen kan iemand zijn? Een Duitse gepensioneerde is woensdag dood aangetroffen in zijn appartement in de Duitse stad Duisburg. Volgens de meest recente krant die in zijn flat lag, werd duidelijk dat de man in mei 2015 moet overleden zijn. Niemand heeft hem al die tijd gemist. De man werd 72 jaar.

In nagenoeg drie jaar hebben familie, vrienden noch buren blijkbaar naar de man omgekeken. Hoewel zijn brievenbus uitpuilde van de post sloeg niemand alarm.

Huur

Ook 's mans huisbaas was zich van geen kwaad bewust. De huur werd namelijk netjes op tijd betaald via domiciliëring. Pas toen hij in 2016 de huur opsloeg, ging er bij de verhuurder een belletje rinkelen. Zijn huurder bleef steeds hetzelfde bedrag overschrijven. De huisbaas stuurde dan een jaar lang aanmaningsbrieven om de achterstallige huur te betalen.

Op het einde van vorig jaar verloor de huisbaas zijn geduld en stuurde hij een werkman naar de flat om de sloten te veranderen. Ook ditmaal reageerde de huurder niet. In de veronderstelling dat de gepensioneerde zonder kennisgeving het appartement had verlaten, liet de huisbaas dan midden vorige maand de flat renoveren.

Skelet

Toen de arbeiders de flat betraden, konden ze hun ogen niet geloven. In een stoel zagen ze een skelet zitten. Dat was alles wat er was overgebleven van de huurder. De bijgeroepen politie bepaalde de datum van zijn overlijden op basis van de meest recente krant die in het appartement lag. Die dateerde van ergens in mei 2015.

Vermits er een nogal hoog bewonersverloop is in het flatgebouw - niemand blijft er lang wonen - heeft blijkbaar geen mens de reuk van het ontbindende lichaam opgemerkt. De gepensioneerde stierf een natuurlijke dood. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dimi Bauwens

  Anthony, omdat de oudste mogelijks van 1972 is. De recentste in de flat heeft de man hoogstwaarschijnlijk zelf mee binnen genomen. Dit is alvast een zeer bizar, en een zeer schrijnend verhaal. Hoe kan je de brievenbus en de geur nu negeren? Zelfs in een omgeving waar niemand om een ander geeft, valt dat toch op?

 • Anthony Vandooren

  Hoe kan je nu aan de meest recente krant zien hoe lang ie dood is? Bedoelen de oudste krant zeker..?

 • Yolanda Aleven

  Een hoog bewonersverloop, niemand blijft er lang wonen. Dus als er veel wordt verhuisd is plotseling iedereen zijn reukvermogen kwijt ? Raar hoor, die laatste paragraaf.

 • Philomena Vanderweyen

  Dit is erg voor die man,misschien had hij geen familie meer.

 • gunter verbeeck

  gewoon erg dat dit nog kan gebeuren