Ga naar de mobiele website
^ Top

Nepalees officieel kleinste mens ter wereld

ap
De 72-jarige Nepalees Chandra Bahadur Dangi is officieel de kleinste man ter wereld. Hij is exact 54,6 centimeter lang, bleek vandaag uit metingen van Guinness World Records. Dangi stoot daarmee de Filipijn Junrey Balawing (59,9 centimeter) van zijn troon.

"Ik blijf me verbazen dat dit record steeds wordt gebroken'', aldus Craig Glenday van Guinness World Records. "Net als je denkt dat het onmogelijk is om het record te breken, komt meneer Dangi langs en verbaast ons allen." Dangi is ook uitgeroepen tot de kleinste mens die ooit is gemeten. Dat was tot nu toe de Indiër Gul Mohammed, die in 1997 overleed. Hij was 57 centimeter groot.

De 12 kilo wegende Dangi was tot enkele weken geleden totaal onbekend. Onderzoekers kwamen hem enige tijd geleden tegen in een afgelegen vallei in Nepal. Hij werkte daar als wever en had zijn dorp, dat ongeveer 350 kilometer van Kathmandu ligt, slechts enkele malen verlaten.

De Nepalees heeft zijn lengte altijd als een last gezien. Hij werd zijn hele leven uitgelachen en belachelijk gemaakt. Zijn familie stelde hem tentoon om geld te verdienen. Daarnaast bleef hij altijd alleen. Hij hoopt dat zijn nieuwe titel zijn leven zal verbeteren. "Hopelijk zal ik over de hele wereld beroemd worden", zei hij eerder al. (afp/adv)

ap
AP
afp
ap
reuters
Meer over


Meld een bug