Nederlandse wanbetaler raakt binnen een uur twee auto's kwijt

Een uitvoerige controle bij de Vlasbloem in Ommoord vandaag.
Politie Een uitvoerige controle bij de Vlasbloem in Ommoord vandaag.
Tijdens een verkeerscontrole in Rotterdam is een wanbetaler niet een, maar twee auto's kwijtgeraakt. De bestuurder werd binnen een uur tijd tweemaal van de weg geplukt. Het ging om een zogenoemde stop- en betaalcontrole. 

De bestuurder kon zijn openstaande vorderingen niet voldoen. Daarom werd zijn auto per direct in beslag genomen. Tot grote verbazing van de politie kwam de bestuurder binnen een uur met een nieuw gekochte auto langs. “De wanbetaler werd nogmaals gespot, met zijn net aangeschafte auto. Ook deze ‘nieuwe’ auto werd per direct in beslag genomen.’’ 

Tijdens de controle is gebruik gemaakt van de ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Een camera scant dan kentekens van voorbijrijdende voertuigen. Door het lezen van de kentekens kan er meteen worden gezien of de personen op wiens naam de auto staat nog worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere reden bij de politie bekend zijn. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Tytgat

  Doen ze ook al hier in België.

 • ANN LIMBOS

  Per direct ook in België toepassen.

 • maria mulder

  Eeg goede zaak ,dit moeten zo ook hier in Be gaan doen .

 • Walter Wouters

  Wanneer komt dit in Vlaanderen????

 • Jeanine Ruiter

  Daar halen ze tenminste het geboefte van de weg. Hier kan je 23 keer gepakt worden voor dronken rijden.