Nederlandse studenten hebben zin in hotdog van Ikea en steken zomaar snelweg over

De twee internationale studenten moesten hotdogloos huiswaarts keren.
Landelijke Eenheid Politie De twee internationale studenten moesten hotdogloos huiswaarts keren.
De Nederlandse politie keek dinsdagavond vreemd op toen ze in de middenberm twee fietsers tegenkwam op een snelweg nabij Amsterdam. Volgens de agenten waren de twee internationale studenten onderweg naar de plaatselijke Ikea voor een hotdog.

“Ze stonden vast in de middenberm van de A2", licht een woordvoerder van de Landelijke Eenheid woensdag toe. Om daar te komen, waren ze vanaf het fietspad dwars de rijstroken overgestoken en vervolgens de snelweg zelf. 

Even voor de duidelijkheid: dat zijn eerst twee rijstroken plus een vluchtstrook in een blinde bocht, en vervolgens een hoofdrijbaan met vijf rijstroken en een vluchtstrook. Daarvoor moesten ze ook met fiets en al een paar vangrails over. Uiteindelijk hebben ze hun tocht in de middenberm gestaakt.

Snelweg korte tijd afgesloten

De studenten, een man en een vrouw uit Roemenië en Slovakije, waren gespot door een weggebruiker die zijn auto op de vluchtstrook had gezet om 112 te bellen. Net op dat moment reed er ook een auto van de Nederlandse Dienst Infrastructuur voorbij. Die is naast de studenten gestopt. Uiteindelijk zijn de twee in samenwerking met Rijkswaterstaat en de Eenheid Rotterdam zo snel mogelijk met fiets en al van de snelweg af begeleid. Daarvoor werd een deel van de snelweg korte tijd afgesloten. 

Ze hebben geen proces verbaal gekregen, omdat de eenheid graag zo snel mogelijk een veilige situatie wilde creëren voor zowel de studenten als de overige weggebruikers. Wel zijn ze zeer streng toegesproken. De schrik zat er goed in en de twee hadden goed door dat ze zichzelf “in een penibele situatie hadden begeven”.

Van de hotdog is het hoogstwaarschijnlijk niet meer gekomen. De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid heeft de studenten tot slot geadviseerd bij honger volgende keer iets te laten leveren.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • johanneke li

    op sommige plaatsen is het toch zo dat de weginfrastructuur onduidelijk/onoverzichtelijk is dat het niet duidelijk is op welke manier je een plaats moet bereiken. veel bruggen over snelwegen voorzien geen fietspaden/voetpaden, probeer dan maar eens aan de andere kant te geraken zonder een omweg van 20km. zeker een element dat in rekening gebracht moet worden wanneer men de infrastructuur aanlegt.

  • Ronny Biesen

    Toch nog menselijkheid bij de politie in Nederland. In Belgie hadden ze een fikse boete gekregen en mochte ze nog voor het gerecht verschijnen.

  • heiko werner

    Stom van de studenten, maar totaal goede reactie van de politie, de twee hebben het zeker begrepen, een boete is dan ook niet meer nodig. De zin van boetes is om de drempel te verhogen en niet om de staatskas te vullen.