Nederlandse Spoorwegen zoeken jongen die trein onderplast: “Onbegrijpelijk dat je dit doet”

De jongen in de trein.
videostill De jongen in de trein.
De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn een zoektocht gestart naar een jongeman die een trein heeft ondergeplast. Van de actie verschenen vandaag beelden online op filmpjeswebsite Dumpert. 

In het filmpje zegt de jongen: “We gaan even lekker over deze stoel heen pissen. Deze stoel is echt kankergay.” Op de achtergrond is gelach te horen, en iemand die zegt: “Dit kan echt niet!” Onduidelijk is waar en wanneer het incident precies plaatsvond.

Onbegrijpelijk

In een tweet van de Nederlandse Spoorwegen vandaag is een screenshot van het incident opgenomen, waarin de jongen vol in beeld is. “Zou u zo vriendelijk willen zijn ons te helpen deze “jongeheer” te vinden?”, schrijft de NS. “We bieden hem bij @NS_online op de #DagvandeSchoonmaker namelijk graag een meeloopstage van 200 uur aan.”

Een woordvoerder van NS licht de opmerkelijke zoekactie toe. “We vinden het onbegrijpelijk dat iemand dit doet. Zeker op een dag als vandaag (het is in Nederland de dag van de Schoonmaker, red.) willen we laten zien dat we voor onze collega's opkomen. Gisteren hebben we de reizigers nota bene nog gevraagd om de schoonmakers een compliment te geven voor hun harde werk.”

Privacy

Op de vraag of NS niet wat zorgvuldiger met de privacy van de jongen zou moeten omgaan - het twitteraccount van de spoorwegen heeft meer dan 200.000 volgers - zegt de woordvoerder dat de beelden al in de openbaarheid zijn gebracht door Dumpert. “Wij geven dat bericht alleen maar een zetje. Het verschilt per situatie hoe we met dit soort dingen omgaan. Soms besteden we er liever helemaal geen aandacht aan, maar vandaag vonden we het nodig.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anne Jacobs

    Schockerend, die heeft wel mietjeslef. Vindt hem maar vlug en laat hem alle toiletten in de treinen en stations schoonmaken gedurende een jaar!

  • Stef Wuyts

    Voor zo'n krapuul geldt geen privacybescherming meer, hopelijk vinden ze hem snel

  • Adriaan De Backer

    Dégoutant .....zulke "stoere" gasten moesten ze een werkstraf van een paar honderd uur geven , en verplicht treinstellen laten schoonmaken , zoniet leert dat crapuul toch niet .... !!!