Nederlandse spermadonor verwekt 46 kinderen

Ed Houben.
Ed Houben.

Een Nederlander is vader van 46 kinderen zonder dat hij seks heeft gehad. Ed Houben is hiermee een van de meest 'toegewijde' spermadonors ter wereld. Dat meldt de Daily Telegraph.

Houben stelde aanvankelijk zijn talenten ter beschikking van een IVF-kliniek, maar enkele jaren geleden werd hij daar bedankt voor bewezen diensten. De man had immers de kaap van de 25 'stortingen' bereikt.

Mond-tot-mondreclame
Nu stelt Houben zijn diensten ter beschikking via het internet. Ook vindt hij gretig aftrek door mond-tot-mondreclame. Vruchtbare Ed reist heel Europa af om zijn taak als spermadonor te vervullen. "Ik maak een afspraak met de toekomstige ouders in een hotel of ze komen me thuis opzoeken", zegt de man. "De klanten vergoeden mijn onkosten".

Elk kind weet dat meneer Houben zijn of haar biologische vader is. Hierdoor is het uitgesloten dat ze ooit een seksuele relatie met elkaar hebben.

Reünie
Onlangs hielden twaalf van zijn kinderen een reünie ten huize Houben. "Zo konden ook de families eens met elkaar in contact komen. Ik werd voorgesteld als hun echte vader, maar de kinderen hadden daar weinig oren naar. Ze speelden gewoon voort", besluit Ed Houben. (eb)