Een palmboomdief is donderdagavond op heterdaad betrapt door de politie in Best.
Volledig scherm
Een palmboomdief is donderdagavond op heterdaad betrapt door de politie in Best. © Politie Best

Nederlandse politie trekt grote ogen: palmboomdief op heterdaad betrapt bij vlucht met scootmobiel

Een palmboomdief is donderdagavond op heterdaad betrapt door de politie in Best, niet ver van de Belgische grens bij Eindhoven. De man liep rond 21.20 uur op de Oude Rijksweg naast een scootmobiel waarop een flinke palmboom in pot stond.

 1. Wanhopige Welshman wil hele stortplaats afgraven met robothonden om harde schijf met 180 miljoen aan bitcoins terug te vinden: operatie van 11 miljoen

  Wanhopige Welshman wil hele stort­plaats afgraven met robothon­den om harde schijf met 180 miljoen aan bitcoins terug te vinden: operatie van 11 miljoen

  James Howells smeet in 2013 de verkeerde harde schijf weg en verloor zo een slordige 8.000 bitcoins die daar op stonden. De waarde daarvan piekte dat jaar rond de 8,5 miljoen euro, maar is vandaag geklommen tot een spectaculaire 180 miljoen euro. Het verlies laat Howells dan ook na bijna tien jaar nog altijd niet los: hij blijft hengelen naar toestemming om de harde schijf te recupereren. Hij vraagt de stad Newport in Wales nu dat hij de stortplaats mag te lijf gaan met robothonden en een AI-scanner, een operatie die op zichzelf zo’n 11 miljoen euro zou kosten.
 2. Een schijfje augurk uit een cheeseburger op het plafond plakken? Dat is dan 6.150 euro

  Een schijfje augurk uit een cheesebur­ger op het plafond plakken? Dat is dan 6.150 euro

  Pluk een schijfje augurk van je cheeseburger van McDonalds, smijt het op een wit plafond en je krijgt… ‘Pickle’, een kunstwerk dat geschat wordt op 6.150 euro. Het werk, dat in de Michael Lett Gallery in Auckland, Nieuw-Zeeland hangt, is van de Australische kunstenaar Matthew Griffin. Die gooide het schijfje augurk met ketchup op het plafond van de tentoonstelling, waar het sindsdien roerloos is blijven hangen.
 3. Unieke loopwedstrijd over festivalweide én podium Dranouter: “Een beetje last na drie festivaldagen, maar komt goed”

  Unieke loopwed­strijd over festival­wei­de én podium Dranouter: “Een beetje last na drie festivalda­gen, maar komt goed”

  Op het festival van Dranouter vind je naast optredens zondag ook een loopwedstrijd. Het parcours van zeven kilometer gaat over de festivalweide, het kampeerterrein én het podium. Zo’n 350 festivalgangers raken op tijd uit hun tent om de opstart op de weide te volgen. Vandaag treden op Dranouter nog Sylvie Kreusch, Intergalactic Lovers en ZAZ op voor meer dan 10.000 mensen.