Nederlandse Dordrecht wordt Antwerpen uit protest tegen lockdown

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Wie vond de PCR-test eigenlijk uit? Een excentrieke wetenschapper die hield van surfen en LSD

  Wie vond de PCR-test eigenlijk uit? Een excentrie­ke wetenschap­per die hield van surfen en LSD

  De PCR-test is ons allen bekend. De test, die beschouwd wordt als de meest betrouwbare manier om het coronavirus op te sporen, is zelfs niet meer weg te denken ten tijde van de huidige pandemie. Maar wie heeft het ‘stokje in de neus’ eigenlijk uitgevonden? Geen knullige wetenschapper, maar wel een excentriek figuur. Zo bedacht de Amerikaan Kary Mullis, een biochemicus die zich al eens graag in hogere sferen bevond en van surfen hield, de PCR-techniek in 1983.
 2. Amper 20% overlevingskans: Hannah is met 325 gram lichtste Britse baby in twintig jaar
  Play

  Amper 20% overle­vings­kans: Hannah is met 325 gram lichtste Britse baby in twintig jaar

  325 gram, u leest het goed. Meer woog Hannah Stibbles niet toen ze eind vorige maand ter wereld kwam in een ziekenhuis in de Schotse stad Glasgow. Er werd haar een overlevingskans van amper 20 procent toegedicht, maar het dappere ukje ademt nu al zelfstandig. Voorlopig kunnen alle doemscenario’s dus de prullenmand in. Hannah mag zich de lichtste levensvatbare baby van het Verenigd Koninkrijk noemen van de voorbije twintig jaar.
 3. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.