Nederlands koppel is boos: net getrouwd en blijkbaar al uit elkaar. “Uw echtscheiding is verwerkt”, aldus brief van gemeente

Hendry en Meike bij hun huwelijk.
eigen foto Hendry en Meike bij hun huwelijk.
Pas getrouwd, helemaal in de wolken en dan een brief van de gemeente in de bus krijgen: ‘Uw echtscheiding is verwerkt in de basisadministratie’. 

Het overkwam de Nederlandse Meike Oosterink en Hendry Teunissen uit Puiflijk. Zij trouwden op 24 december 2018 in kasteel Wijenburg in Echteld en kregen van de gemeente Druten vorig week een brief met de mededeling over de scheiding.  

Het koppel belde verbaasd en boos met de gemeente. Op 4 januari hadden ze dan een gesprek met een ambtenaar. Nadat ze een half uur hadden moeten wachten, dachten ze excuses te krijgen voor de vervelende gang van zaken. De ambtenaar zei weliswaar ‘sorry’ maar deed er ook lacherig over, zegt Meike. “Ach, het was de laatste werkdag van het jaar. Dan is zo’n fout snel gemaakt”, meende hij.

Wethouder Sjef van Elk laat weten dat hij het ‘heel vervelend’ vindt hoe het is gelopen. Hij gaat “zijn oprechte excuses aanbieden met een bos bloemen”. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rita Ghessaf

    Ik had het omgekeerde: toen ik wou trouwen wist de ambtenaar me te melden dat ik volgens hen nog wettelijk samenwoonde met iemand anders. Terwijl we dat jaaaren ervoor al netjes gezamenlijk hadden stopgezet. Excuses? Nee hoor, zelfs geen hulp om het op te lossen. Ga zelf maar aan de slag met aangetekende brieven etc van een persoon waarvan je niet eens meer een adres hebt. Iedereen kan fouten maken, maar verantwoordelijkheid opnemen is blijkbaar niet vanzelfsprekend.