Naakte man kruipt tien meter hoog op reclamebord

In de Australische stad Perth heeft een naakte man, die enkel een holster van een pistool droeg, voor opschudding gezorgd door op een 10 meter hoog reclamebord te klimmen. Met zijn stunt bracht hij een legertje ordediensten op de been. De politie kon de man uiteindelijk overtuigen om naar beneden te komen.

De kaalhoofdige man, vermoedelijk 30 à 40 jaar oud, klom zaterdagmiddag in het centrum van Perth op een reclamebord, riep naar voorbijgangers en zwaaide met een pistool. De man droeg geen kleren, behalve een holster.
 
Hij kreeg meteen veel bekijks en zijn stunt zorgde ervoor dat de ordediensten massaal ter plaatse kwamen. De politie kwam afgezakt en tevens werden een helikopter, een brandweerwagen, scherpschutters en diverse ziekenwagens ingezet. De politie sloot de buurt af voor alle verkeer. "De man ging fel te keer en fulmineerde tegenover de omstaanders en de politie", zegt een politieinspecteur.
 
De agenten geraakten aan de praat met de man en boden hem hulp aan. Uiteindelijk gooide de man zijn wapen naar beneden en tegen de avond slaagden de ordediensten erin om hem met behulp van een kraan weer op de vaste grond te krijgen.
 
De man werd overgebracht naar het ziekenhuis. Wat hem bezielde, is vooralsnog niet duidelijk. (belga/vsv)