Na de WAGS de SWAGS: uit de kleren voor hun soldaten

De WAGS uit het Engelse voetbal zijn ondertussen genoegzaam bekend, maar nu zijn er ook de SWAGS: de Service Wives And Girlsfriends. Vrouwen van Britse soldaten op missie die uit de kleren gaan om geld in te zamelen. Hun uiterst pikante naaktkalender rond militaire thema's heeft al zo'n 30.000 euro opgebracht. De legerleiding is in de wolken over het leuke en baanbrekende initiatief. De opbrengst gaat naar gewonde soldaten.

Terwijl hun wederhelften in Irak of Afghanistan de vijand bekampen, poseerden de vrouwen op het thuisfront poedelnaakt voor een opmerkelijke naaktkalender. Het resultaat mag zeker gezien worden. Op strategische plaatsen houden de amateur-naaktmodellen hun wapentuig. Elke maand beeldt een andere (vaak grappige) militaire situatie uit. Zo zijn de naakte meiden te zien met enkel een pet op hun hoofd in een duikboot, poetsen ze een vliegtuig van de RAF of een legervoertuig of wuiven ze in hun blote kont een tank uit met hun beha. Zelfs de hindernissenpiste gaan ze bloot te lijf.

Nerveus
Het was soldaat Andrew Masson (21) die met het idee op de proppen kwam. Zijn vriendin Kelly en zijn zus Sam staken het vuur aan de lont en de trein (of zo u wil de tank) was vertrokken. "We waren eerst wel wat nerveus, maar gaandeweg vonden we het echt plezant", zegt Kelley Monk (20). "Mijn vriend heeft er geen probleem mee, want hij weet dat het voor de goede zaak is."

Moed
Lisa Fellows-Patel (43) trok echt uit overtuiging alles uit voor een oude schoolvriend die in Afghanistan zijn land dient. "Ik ben fier op deze naaktkalender. Dit is de enige manier waarop ik hem echt kan steunen vanop het thuisfront. Ik vind dat als onze troepen in het buitenland de moed hebben de vijand te bekampen, dat ik ook maar moet durven naakt gaan." (hlnsydney/kh)

Hier meer foto's
Hier kan je de naaktkalender bestellen